WELCOME TO SANTUBONG WORLD

WELCOME TO SANTUBONG WORLD

Sunday, 6 November 2011

Lovers... forward and never look back!

C.I.N.T.A atau L.O.V.E

perkataan ini bukan sekadar sebutan wo ai ni, aishiteru, i love you atau aku cinta padamu sahaja..

penting bagi sang pencinta or lovers to fully understand the meaning of those words. :)

Easy to say sampaikan some says "Ala, cakap jela I LOVE U. Apa susah?" No no no (geleng kepala sambil jari telunjuk diangkat ke kiri dan ke kanan) . Ungkapan cinta bukan sekadar ungkapan biasa. It should be said dengan fully heart and sincere. 

Firstly, to grow the feeling of love penting untuk kita melahirkan perasaan kasih dan sayang... mungkin bagi sesetengah orang "dia cuma sayangkan aku, tapi tidak cinta padaku". Okay! Please never give up. Bila ada sayang it isn't impossible for love to take place.

Want to know what does it mean by love???? Okay, watch this. 



Nice video kan? Just think about it readers! Once you've found one true love, never look back again. Just look forward on what you have now.  :)

Wednesday, 2 November 2011

Secret of being beautiful! Let's try with MARY KAY! :)

Hey you beautiful lady!!!!


I want to know your secret..... secret garden? NO! secret recipe? NO! secret of eden? NO!

Soooooo....??

SECRET OF BEING BEAUTIFUL!! Pleaseeee..

Okay okay..

Of course all of you just like to be as beautiful as a princess right?? Or perhaps like Princess Diana, Demi Lovato or Selena Gomez ect.

Hah! Have you ever heard about Mary Kay product? Oh man! Takkan tatau kan? Mary Kay has been a trusted leader in beauty for nearly 50 years, creating innovative products that are available through Independent Beauty Consultants worldwide.

Just look at it! You will surely feel amazing!




Mary Kay products aren’t same like your usual product. Because you just have to put on makeup onto your face ONCE in a day. It's long lasting make-up product. No oily face and yet you'll still look great throughout the day! And the best thing is you will look great and fantastic! Just imagine when everybody will turn their head off when you walk by! So beautiful! NO DOUBT!



















So, interested to try it? No?? Oh come on! You won't regret!

Just drop by to my facebook account

http://www.facebook.com/faraniez17

Hit me back by giving me a message at my facebook. There are also photos of mary kay products in one of my album! Get it straight away while you can! :)

Tuesday, 25 October 2011

Who am I????

I'm too bored and too lazy doing anything. Guess what? Lots of thing I've done in one hour. Go washing all the dishes, watching television, listening to music, read novel, playing with my cutie hamster, watch TV again and again, play DVD, then... Okay2. Semput dibuatnya bila nak list kan segala aktiviti. Perlu ke list kan?? Ada yang kesah ke? Haha.. Whatever it is, it really shows you how bored I am right? Kesiannya dengan diri sendiri. Pity to myself. GRRRRRR!

Ok. Memandangkan I really have zero idea on what story to share marilah kita berkenal-kenalan ye. Haha. Blogging dah berbulan baru nak introduce diri? Malu la beb! (Rasa nak korek lubang dalam-dalam je sembunyikan diri) Hikkkkkkhikhik ;p

Well...

I am just an ordinary person…perhaps like you and you. Siapa kata saya makhluk asing yang terlepas jatuh ke bumi nih?? Dush dush you all tau. Haha. There’s a lot of things that people seems doesn’t know about me. So di kesempatan ini lah saya akan sharing few things about myself. :)

 ME

I am a simple well-being person. I am a girl without any specialty. Ada telinga, ada mata, ada hidung dan ada mulut. Just same like you all jugak lah.. Alhamdulillah sangat for all the gifts. Hehe.. 

Haa..one thing, I really love to laugh. Laugh and laugh until up high to the sky! Hard for me to get serious. Kadang-kadang bila orang tengah marah sampai asap keluar ke telinga pun tetap saya boleh tergelak tiba-tiba. Lagilah bikin orang lain panaskan? Whaaaatttt... I just can't help it. Nak buat macam mana kan? Hati tiba-tiba rasa tergeletek nak ketawa. Upss!

Cheerful! People say that I used to be a person with the smile on my face. Always! Is it true? Haha. My ex-lecturer used to tell me that. Padahal takkan lah saya nak bermasam muka bila sir tenung saya di kelas kan?? Of course lah saya akan senyum. Haha. Only those who know me can tell you well. I am also a person who is very shy to those who I firstly meet. I might be looking down, still, no moves either. And my hearts starts pounding. But once I get known to a person better, I will be very excited person. Weird isn’t?

 For me, life is not that easy. You get to work hard in order to survive. Aiming to the goals! Say it yes! If one dream should fall and break into a thousand pieces, never be afraid to pick one of those pieces up and begin again. I am a person who is very sensitive, sometimes. Or maybe sangat kot! Tears are my best friend whenever I feel down or hurt. I don’t know why. But it seems that I’m the one who is very easy crying person. Someone pernah berkata that "Anis=Nik Yatimah. " Okay, saat ni mesti anda semua tertanya-tanya siapakah gerangan Nik Yatimah tu? Haha.. Itu pelakon lama zaman P.Ramlee dulu lah... Yang berlakon batu belah batu bertangkup. Watak ibu yang sanggup menyerah dirinya untuk dimakan batu bertangkup gara-gara tak dapat makan telur tembakul. Moral drama melayu ini, kalau takde telur tembakul mengidamlah telur ayam ke kan.. Kuang3... ;p

Lagi...people might think that I am strong as a stone but deep inside me was only a girl with a small heart. I guess so. Whenever I get hurt by people, I choose to keep silence. I believe that saying without any words is much better to avoid things to become worse. But at last dalam diam saya menangis sembunyi-sembunyi jugak. Berdikari lah kononnya nak handle masalah sendiriankan.. Hehe..

I am a very easy going person. Easy to forgive and forget. When I did wrong, I say sorry. When people asking me for forgiveness, I give them a smile and say its ok! Buat apa gaduh lama-lama? Tak elok tahu! :) 

For me, friends are very important in our lives. Without them our life will surely be lame and bored. Loneliness just could kill a person well! Hargailah teman-teman anda. Sekarang cepat peluk kawan ketat-ketat!! Hehe..

 I love novels. And yeah, being a writer used to be my dream. But studying and the entire task given, never let me free even for a second. It’s ok! Times will never have an end. I love chocolate!! Nasi tiada takpe. Coklat mesti mahu ada! Haha.
My favorite!

And one thing that I dislike, the most is I hate smokers! So smokers, just get away you from me. I mean no cigarette near me. Please? Thanks! :) I love being a Muslims. Islam is the best and the only religious that is true until the end of the world. I hope that I can be a good solehah woman. Last but not least, I love my family so much. I want to be a good daughter. Anda semua pun mesti mahu jugak okay! Hehe... Jom sama-sama kita usahakan! Fighting! :)


Monday, 24 October 2011

Perlukah menangis oh air mata??

Why bila kita dilanda kesedihan kita akan mengalirkan air mata?

Because air mata shows that we really upset. 

Tapi air mata, tidak boleh kah kau berhenti mengalir buat seketika? Tidak. 
Kenapa kau harus setia mengalir..tolonglah berhenti! Mustahil.
Kenapa kenapa kenapa???!! Sebab aku teramat sedih......



That's it! Pasti you all semua juga pernah mengalirkan air mata kan? Tak kiralah air mata duka mahupun air mata terharu gembira. Yang pastinya air mata adalah sejenis air yang terhasil akibat daripada perasaan yang sedang kita alami kini. Air mata tidak mungkin menipu tuannya. Biarpun rasanya sedikit masin namun air mata ini tersangatlah bernilai. Lebih-lebih lagi air mata yang terlahir daripada mata cantik seorang gadis.. :)

Gadis bukanlah kaum gagah perkasa yang bijak menahan air matanya. Kecuali lah wanita besi yang memang kebal dari sebarang usikan perasaan kan? HUHU...

Namun begitu, kita juga perlu bijak memilih tempat untuk mengalirkan segala tears di mata ini. Takkan lah di tengah kesibukan orang ramai kita nak menangis kan? 

Owh, saya sangat rindukan taman mini di universiti tempat saya belajar ketika diploma dulu.. Tamannya kecil sahaja tapi itulah FIRST favorite port saya dari tahun pertama saya di kampus. Ketika masalah melanda, ketika perasaan saya sedang berkecamuk pasti saya akan melarikan diri ke taman itu... How I miss that taman tonight.... :'(

Ish, air mata please stop tearing... Malu je besar-besar menangis..(usaha memujuk diri sendiri).. 

Saat-saat macam ini lah terasa rindu pada semua orang yang kita sayang. Rasa nak peluk mereka erat-erat dan menangis sehingga lencun baju mereka dibuatnya. Tak kesahlah, janji kita puaskan? Hehe.

SECOND port saya bila tengah bersedih is pantai. If just I could drive a car memang dah sah-sah saya dah pecut laju meredah pekat malam ini untuk ke pantai. Mendengar hempasan ombak dengan angin sepoi-sepoi bahasa sangat mendamaikan.


Langkawi Beach

 "Mimpilah!! Bawak basikal pun tak lepas!" 

Upsssss! Huhuhu.....

Sabar sahajalah. Setiap dugaan adalah ujian. Perbanyakkan doa dan paling mujarabnya adalah menunaikan ibadah solat. Bukan menangis pada si dia yang mungkin tidak kisah akan diri anda tetapi pada-Nya yang tentunya sentiasa bersama anda walau dalam keadaan apa sekalipun. InsyaAllah.. Pergilah air mata... tinggalkan diriku agar aku tidak terus menangis dan bersedih...


Don't lie!

Hye dude dude sekalian!!! hehe... seperti biasa keceriaan tetap terserlah kan! Yela dude, sampai bila kita asyik nak bermuram durja sahaja kan? Sangat waste of time. Sedangkan bulan di angkasa pun boleh berubah bentuk. Kadangkala bulan separa, bulan sabit, bulan itu bulan ini, bulan cinta, or blablabla..(remix cakap laju bak dalam tv tu!). Namun bulan purnama tetap akan tiba jua. Cehhh! Sempat pulak bermadah katakan...sangat tak sesuai tauuuuu! ( muka tersipu-sipu malu) .. Hikshikshiks( Ketawa yang terpelik di dunia!) :')

Actually, sedang asyik ber facebooking ni tiba-tiba saya terbaca sesuatu yang tersangat lah interesting. So apalagi!!! Terus click dan.................. imaginasi pun bermula. Hehe..

Okay2! Stop buat anda semua tertanya. 


Status AkuIslam yang menarik perhatian dan segala hati nurani Anissantubong ni,

"Orang yang berpura-pura tidak akan bahagia kerana dia menipu dirinya sendiri sebelum cuba menipu orang lain. Jadilah diri sendiri. Terima diri seadanya. Namun berusahalah untuk memperbaikinya… setiap hari. Sayangi diri sebelum menyayangi orang lain!”

Nahhhh!! Sangat mendalam kan maksud di sebalik kata-kata azimat ni. Pretending is not a good way to live. The reason why I said so sebab sampai bila seseorang itu harus menyembunyikan segala yang dia rasai?? Maybe for now, you may think that hiding your true feeling is the best way but kawan, hati kita is just like volcano. One day, it will explode just like a boom! Gegar satu dunia ini. Dan akhirnya mata kamu yang cantik itu juga yang akan menurunkan segala air hujan tanpa henti.

You feel sad, you feel neglected, you feel suppressed and you choose to just keep it in your heart. 

Believe it or not, at the end tetap you'll be the one yang akan terluka.

Just keep in mind, tidak semua orang memahami atau dapat membaca apa yang ada di dalam hati anda! So share it la with someone yang you guys sangat trust! Atau open discussion heart-to-heart. But both party must be really professional. DON'T make war okay? Tenang dan senyum. :)

One thing that I want to share with you guys is it is not easy to convince other people. Sometimes there are people who tend to point their fingers to you without trying to understand your true situation. Kenapa kamu buat macam itu and so all. Well. Nama pun manusia kan? Insan biasa yang kadangkala quite blind to look something from different perspective. Pujuk rayu lah macam mana pun tetap peluang untuk kita menerangkan what you feel about something tu tiada. 

So, you need to evaluate yourself in the first place. Apa yang kamu rasa just tell it. Don't ever think about other things because you doing it for everybody goods. Life is just like that. We can't please everyone. :)

Apapun, kamu haruslah ikhlas dengan apa yang kamu lakukan. Tak kira lah dari segi apa sekalipun. Cause once you ikhlas doing something for sure you will NEVER rasa terbeban or what-so-ever. Muka pun akan sentiasa tersenyum sahaja.
Haaaa.... kan cantik! Keep smiling okay. :)  Anyway, thanks for reading.  LOVE U!



Saturday, 22 October 2011

AnisSantubong: hey si gadis jiwang!!!

AnisSantubong: hey si gadis jiwang!!!: Woah, serasa lamanya saya tak meng update blog saya ni kan..maklumlah, sejak bergelar siswi semester akhir, busy nya memang lah mengalahkan ...

AnisSantubong: Your song! :)

AnisSantubong: Your song! :): Life is unpredictable. Some people may put hopes for a happy life ever but some may not. Sometime tears could be your best friend. Who care...

AnisSantubong: No love yes talk! :)

AnisSantubong: No love yes talk! :): Hello gadis! Sedang diri termenung counting stars in the sky, sambil jenuh tangan mengira-ngira jumlah ratusan bintang di langit tiba-tiba...

No love yes talk! :)

Hello gadis!

Sedang diri termenung counting stars in the sky, sambil jenuh tangan mengira-ngira jumlah ratusan bintang di langit tiba-tiba fikiran zap! terfikir soal cinta. Aha! That's it! Topic for today! Jeng jeng jeng.

Before that,I need to remind you people that I'm not an expertise ke, doktor cinta ke or what-so-ever okay. Just  nak share buah fikiran yang tak berapa nak berbuah ni.. Hahaha...

Cinta. Indah.... (sambil senyuman meleret-leret sampai ke telinga)..rasa bagaikan ingin terbang... jika kau menjadi lautan akanku jadi pantai nya.. wahh, ayat memang nak jiwang je kan.. yela orang sedang bahagia.. makan tak kenyang, mandi tak basah, tidur pun bagai tak lena je... fuyooo! BUTTTTTTTT..... YOU BETTER WATCH OUT ok!!!! once your heart broken, rasa sakit yang teramat lah sangat!

So gadis-gadis yang single mingle ni... don't feel sad ke or rasa diri useless atau rendah diri ke okay? Just ENJOY your life! Kehidupan kita belum nak kiamat ok. But, preparation selepas mati mestilah diutamakan. Solat dan segala ibadah jangan lupa. Ha kan, Ustazah Anissantubong dah berceramah. Hehe..

Ok.back to our topic. Gadis-gadis, eventhough purata wanita sekarang melebihi bilangan purata lelaki tetapi tetap anis santubong rasa cinta usah dicari. It will come to you. Cepat atau lambat, InsyaAllah the right man will appears! With the knee on the ground, bring along a small box of gold ring dan seterusnya soalan keramat akan datang sehingga meluruhkan jantung dup dap anda! "Will you marry me?".. Ouh YES! upss! (sambil tersengih-sengih).. Terover excited pulak berimaginasi. ;p

But seriously okay, to find one true love aren't easy. It is not as simple as ABC. Letak ice,letak kacang, letak gula merah SIAP. NO WAY!!!

So, gadis-gadis single, just jalani hidup as normal as what you doing now. You still can counting on your friends. Hanging up together. Chit chatting. Soal berpasangan ni jangan dirunsingkan. Ada jodoh tak ke mana. Soon, the right man will chase after you. Yela, sometimes mr.right could be there. Somewhere next to you. But,who knows?? Berdoa insyaAllah jodoh yang baik pasti menanti anda. Amin... :)

Lagu kegemaran ....
My favorite song. Even though dengar berapa kali pun still it captures my attention!:)

Thursday, 20 October 2011

Your song! :)

Life is unpredictable. Some people may put hopes for a happy life ever but some may not.  Sometime tears could be your best friend. Who cares? Only tears can let you feel free. Nak nangis or what-so-ever aren't wrong! The decision is yours! 

Let people think what they want. Only you know what best for you. 

Upsss!!! Guess we already run trillion km away dari topik kita nih! HAHAHA... Cheer up!! Jom, dengar lagu. Ellie Goulding, singer from UK. But her name is still not familiar in Malaysia yet. My cousin who used to study in UK introduces it to me.



Kaaaaaaaaaannnn! Sedap!! Hehe.... :)


Wednesday, 19 October 2011

hey si gadis jiwang!!!

Woah, serasa lamanya saya tak meng update blog saya ni kan..maklumlah, sejak bergelar siswi semester akhir, busy nya memang lah mengalahkan menteri kan? hehe.. Tapi tapi tapi... sekarang saya bukan lagi bergelar siswi ye! Saya kini bergelar PENGANGGUR TERHORMAT.. saya tekan kan kembali PENGANGGUR.. what?! hari-hari tanam anggur lama-lama boleh naik segala baby tummy of my body kan...tidaaaaaakkk!

So, untuk mengelakkan diri saya daripada menanam anggur sahaja di rumah, saya rela bergelar "si gadis jiwang"...(muka memerah di pipi)  Ahaha.. Supposedly, it should be minah jiwang but instead of that, untuk kelihatan lebih sopan dan santun (sambil tersipu-sipu malu ala-ala gadis melayu gitu) I change it to si gadis jiwang. Okay la tuuu...janji pahe kan!

Guess what, cuti ni je dah masuk novel ketiga yang saya baca. Jangan tak percaya okay! Muka aja nampak tak berperasaan ala-ala The Rock tapi bila dah masuk ke dunia novel ni.....memang layaaaannnnn~ sob sob sob...silap2 boleh lebam mata nih dek kerana menangis tahap lupa diri..hehehe... :')

Hey, si gadis jiwang di luar sana!! 

Kita segeng okay! Eherm, dengan nada yang sangat bangga.. Hehe.. Apa nak malu.. Novel is our life!!!!

Okay, si gadis jiwang. Jom sharing novel yang kita baca! 


Siapa sangka, cucur bawang telah mempertemukan mereka dalam satu ‘sketsa perang’ di tepi jalan. Dari insiden itu mereka bagai dijodohkan untuk bersua lagi. Kerana terdesak dan kabur mata dengan gaji yang ditawarkan, Rudiana terpaksa berkahwin dengan Iskandar dalam rahsia atas dasar kerja semata-mata.
Bila sudah duduk serumah, mulalah berputik satu perasaan aneh dalam hati mereka walaupun masing-masing masih keras kepala. Namun, egois masing-masing terlalu tinggi melampaui Gunung Everest. Perkahwinan mereka hanya sekadar di atas kertas dan terus menjadi rahsia.
Kemunculan Khairulnizam membuatkan Iskandar gelisah bila kawan baiknya itu tertarik hati dengan Rudiana, isterinya yang mula dicintainya tanpa sedar itu. Mampukah Iskandar melihat isterinya menjadi kekasih kawan baiknya sendiri?


Okay! First time juga saya baca novel hasil garapan novelis lelaki ni.. Nervous mak!! Mula-mula tak yakin pun sebab "pssssttt...kita kaum wanita lebih sensitif kan bila melibatkan perasaan ni.. " Tapi upsss! Nampaknya selepas ni kena lah saya tarik balik kata-kata yang berat sebelah itu kan.. Hehe.. Novel ni memang terbaik! (sambil angkat kedua-dua ibu jari ala-ala Doktor Rozmey!)

Nahh, hasil penangan novel ni saya terus tutup buku, masuk dapur, ambil tepung lalu buat cucur! HAHAHA.. addicted sungguh! Kononnya sayalah watak heroin dalam novel ni..( berangan tak ingat dunia!) ;-P

Novel kedua yang saya baca,

Coke and sundae ni unik sikit jalan ceritanya..
Ala-ala komik tapi versi novel gitu..peminat komik mungkin akan jatuh cinta sampai terpancar simbol love kat mata mereka! Hehe.. (hiperbola sungguh kata-kataku!)

Mula-mula baca memang hampir nak give up jugakla sebab saya bukan la si gadis komikkan.. Tapi dek kerana sifat ingin tahu yang telah ada dalam diri sejak azali lagi membuatkan saya teruskan juga membaca.. Last-last jadi interested pulak.. 

Haa..nak tahu bagaimana cerita nya, 
Si gadis jiwang!! jangan lupa dapatkan di pasaran sekarang!

Okayla si gadis jiwang, next time kita story mory lagi yek! 

Novel " Sejam 2.50" sedang menunggu saya.. Jangan cemburu ok! Heu3... Salam.. =)


Monday, 1 August 2011

AnisSantubong: Lets puasa together! Jom jom!

AnisSantubong: Lets puasa together! Jom jom!: "Tik Tok Tik Tok... Kriiiiiing!! (jam melocengkan diri) Selalunya di bulan Ramadhan, tepat pukul 5 pagi la waktu kt semua akan bangun sahu..."

Saturday, 30 July 2011

Lets puasa together! Jom jom!

Tik Tok Tik Tok...
Kriiiiiing!! (jam melocengkan diri)

Selalunya di bulan Ramadhan, tepat pukul 5 pagi la waktu kt semua akan bangun sahur.. Saat tu la plg malas ya ampun kan! haha.. namun gara-gara takut kelaparan di siang hari kt tetap gagahkan perut untuk menampung jua segala makanan..kan?

Tips utk kurangkan kelaparan dan kehausan segala, u all semua kenalah minum lots of water..sky juice ok! elakkan minum gas or yg bersusu sebab nanti mesti cepat je tekak kering..and pd those students of UITM,UTM,UM,UIA,UKM and all universitas yang ada jangan pula bersahur dengan maggi.. Percaya atau tidak, maggi akan membuatkan perut anda dan anda akan bergendang2 di sepanjang hari..lapar beb!! I've experience it before...

Waktu sahur, makan lah kurma.. Haa, secret recipe nya sang kurma ni menyatakan buah kurma mampu menahan seseorang daripada rasa lapar.. jadi, don't waste your time, sementara masa masih ada, go and get a box of kurma sekarang! carikla YUSOFF TAIYOOB~~ upss!! sy bkn la promoting that yusof taiyoob tp akibat iklannya yg sgt unik, suara gemersik kat iklan tv dgn "yusof taiyoob~~~" sgt la BEST! mesti nak cuba tau! hehe ;D
kurma oh kurma

Anyway, since ini bulan Ramadhan, bulan mulia sebaiknya kt semua menjaga tingkah laku dan tutur kata.. pakaian pun biarlah bersopan..sekurangnya sejuk la sikit mata nak memandangnya..
sejuk mata memandangkan? insyaAllah i'll be like one..
kepada joyah-joyah di luar sana, bulan ni boleh la cuti sekejap ye..hehe..kepada sang jejaka, jangan pula mencuci mata..bykkan lah amal ibadah, berlipat kali ganda pahala yang menunggu...jom kt kumpul pahala itu beramai-ramai..

Okay la..before menamatkan kata-kata, SELAMAT BERPUASA SEMUA!!!! jangan lupa TARAWIKH ok? :) salam.. Lots of love-anis

Thursday, 21 July 2011

bila bosan menguasai diri.....aaargghhh!!!

Mid-term holiday!!!!!! Ok. Supposedly ini lah hari yang dinanti-nanti kan..selepas otak dah penat mengadap buku sehingga akhirnya buku yang menghadap kita kan..(apalagi, tidola maksudnya akibat bosan tahap melampau kann) haha..

1..2..3..!!!!


DUHHHHH!!!!

bosannnnn!!!

bangun je pagi cuti-cuti ni, apalagi benda utama yang dilakukan.. membuli mr hamster saya yang tersangat lah comelnya tu kan.. kalau boleh rasa nak picit-picit sampai puas! GERAM! tengok mr hamster ni macam mengenang nasib diri pun ada.. keseorgan di rumah tanpa teman. Peliknya, mr hamster ni macam enjoy aje even tinggal sorang2.. dia berlari ke atas ke bawah, macam nak terbalik sangkar ni di buatnya..paling mencuit hati bila abes satu sangkar digigit-gigitnya.. dengan harapan gigitan kecil nya dapatlah mengeluarkan dirinya dari sangkar itu kan..comelkan?? jadi memang sangat lah x salah sy membulinya?padan muka..jd cute lagi..memangla bakal menjadi mangsaku!! HAHAHA..

Okay, misi seterusnya kemas umah. Well, nak jadi calon isteri mithali kan..kenala practice dr sekarang kan.. Masak memasak... wahhhh!!! Uhuk uhuk! Gataiii sungguh nooo..upsss!!!  Blushing******* Just kidding.. jauh lagi ke hadapan ye anak-anakku..hee~ sangatlah x sesuaiii tauuu...

Urm..cuti oh cuti! Nama je holiday tp waktu sebegini lah tv xde menayangkan movie yang menarik. Sangat bosan kan?! Nak hang out pun but poket pun hampir kering. Lainlah kalau duit tu ibarat daun kat pokok2 tu.. Main petik je.. Itu mmg best.. kita semua pun mesti pakat duk bawah pokok je tiap hari.. Apalagi kalau x menunggu daun tu gugur kan.. Pastu dah gugur ramai-ramai kita kutip.. Hehe...

Last-last apalagi.....akhirnya terlekat sudah diri ini dengan movie tamil yang sedang ditayangkan.. Nampak macam best aje.. Layan jela! Filem aksi gitu!!! BEST!!! tengok movie tamil ni, dengan kepala kita pun ikut tergeleng2.. haha.. Eh x lupa, while tengok movie ni abes satu tong ice-cream kakak, saya keje kan... Pssstttt...she'll be back soon.. Erk!!! I'm dead! Habesla!! Sebelum apa-apa terjadi sebaiknya lah saya diamkan dulu...practice buat muka selamba kononnya kita tatau apa-apa..hehe..

Anyway, ini rahsia kita k.. DAAAAAA~

                                               Listen to it.....................


                                       BADSHAH!! Hindi movie! One of my favorite songs! :)

Sunday, 17 July 2011

Oh cuti!!!!

Assalamulaikum semua!!!!! Okay..first of all, nak panjatkan syukur sangat sbb sy berjaya pulang ke home sweet home, rumahku syurgaku ini..hehe..mid term break pun dah bermula...rasa happy, gembira, teruja sangat sampai x terkata pun ada..lepas ni x payah nak berat-beratkan otak fikirkan test, quiz, home work dan assignment...relax kan minda jeeee!!!saat yang di tunggu...yeay! hehe..

what can I say..balik2 je umah, terus ada photoshoot semalam (AHAD).. okay, xpela.. sbb I really love being part-time modelling kan.. so, kire x de hal la.. Lots of thanks kepada BUTIK MAMA for choosing me as one of the model.. okay, memandangkan lokasi butik mama yg agak jauh dari home sy, jadi seawal 6 pagi sy dah pun bangun dan wash up, solat dan memperkemaskan diri.. nak dandan lebih2 pun x boleh since jap lagi nak di make up kan oleh yg Pro kan.. so, waste of time la kalau sy dah make up dulu.. Its okay! Simple kan diri je.. ;)

dah siap semuanya, skrg masanya utk memulakan perjuangan!!!! punya la excited kan..plastik sungguh! hehe.. org tgh sedap2 bergelumang dengan selimut di pagi ahad  ni, sy pulak keluar mencari rezeki..bak kata pepatah 'kais pagi makan pagi, kais petang makan petang'.. wahhhh, terlebih sudah!!!! nampak sangat hiperbolanya kan..upssss!!

destinasi bermula dengan menaiki LRT PUTRA..nak tunggu train punya la lama kan..geram je! biasalah hari ahad..train pun nk rht jugak..so, dengan kesabaran yang sedia ada ni sy tetap la cube me'cool kan diri..senyum...senyum...okay!! cukup la.. x perlu senyum lebih2..nnt org ingat kt lose of screw pulak..merbahaya sungguh! Screeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeechhhh!!! Train pun menurunkan sy tepat di KL SENTRAL. Okay, next is komuter. KTM ni jangan cakaplah..kejap2 announcement "train delay"...sabar ajelaaaaa jahhhhh! huhu..

                       
 orang dah ramai tapi train x sampai2 lagi...cemas!!! sempat ke ni???? erk!

dengan demut2 komuter ni bergerak akhirnya sampai la sy di stesen ktm UKM..lega yang teramat!! Slps itu apa lagi, tahan teksi la..dan paksa pak cik teksi tu pecut kereta selaju mungkin..ibarat dalam movie kl drift tu...screeech sne, screeech sini....hebat x?? nak gugur jantung mak!!wehiiii~~~

sesampai di lokasi, dapat jugaklah take breath dulu sebelum turn sy untuk di make up kan! Thanks kak zila untuk make up mu yang sgt cantik itu! Love itttttt!
                                               
 hasil touch up dari kak zila makes over!!!

oh ye, ada 2 model yang akn photoshoot pada hari itu...me and kak Suma.. even though baru first time kami bertentang mata tp macam dah lama kenalpun ada..sama2 pulak tu gler2 nya..sangat la sepadan kan!

Anyway, photoshoot kali ni sgt berbeza dengan photoshoot sblm2 ni..kalau dulu kita just shoot untuk 5, 6 pasang baju tp kali ni...........(bunyi drum sket!!!!!! br dramatik kann! haha)

100 LEBIH!!!!!!!


70 blause dan selbihnya baju kurng!! 


dengan heel yg setinggi 5 inci tu, memang la terasa macam nak tercabut kaki..bergegar building setinggi dua tingkat ni dibuatnya..okay, tu over sangat la kan..hihi.. but, seriously berjam2 berdiri dan berposing dari pagi sampai la matahari terbenam terasa sangat la keletihannya..plus berlari-lari dari ruang shooting dengan bilik persalinan.. NO BREAK OK!!! fuh fuh~~


Even penat tp rasa happy tetap ada.. First time pulak tu photoshoot ala-ala 'ibu dan anak'...sangat sweet bila ada anak kecil menggayakan baju sama macam kita-kita ni....wahhh, saat ni boleh berangan sekejap la kononnya kt dah beranak pinak kan...sungguh comel tau "anak" sy ni..dengan keletah dia...cute je!!!! amalia maisarah...anak kepada pengusaha Mama Butik ni...nama ni akn dikenang dalam memori....PASTI!!!


                                                               
 amalia maisarah


                                                             
  behind the scene

                                                   
 merahnya mak ngah!!! hehe

                                           
amalia pun dah pandai posing tau...kelasss!!!







gambar-gambar ni ajelah yang adanya...x cantik pun..kamera handphone murah la katakan...sob sob...dengan suara penuh emosinya kan..huhu.. selebihnya kena tunggu la bila dah siap ye! tak tahu la macamne rupanya...debaaarrrrr!!! nantikan jela... wahh, mcm debar nak tunggu result SPM dulu pun ada kan...hehe..

selesai photoshoot, time for shopping!!!!

pilih dan pilih...sumenya for FREE!!! saya suka!! hee~

sempat jugakla saya pilihkan sepasang baju kurung purple untuk mama saya yang tercinta..juga beberapa helai tudung untuk anak-anak dara di rumah..pakaian raya dah siap!!!! hehe..

bersama Kak Ainna, pengusaha Butik Mama

tepat jam 8 malam beredar la kami dengan segala kenangan yang ada..juga keletihan yang amat, pasti x lupa!!! thanks pada semua yang terlibat!!! Especially pada mama sy , PUAN ZAHARIAH yang setia menemani puterinya ini sepanjang photoshoot diadakan..x jemu-jemu mama membantu dan memberi idea nak gayakan pose macamne.. you're the best mum in the world!!! SAYANG MAMA!!!!!! lastly, it's sleeping time!!!! zzzzzZZZZZzzzzz!!!

Monday, 13 June 2011

kerana SMS...

Alkisahnya, last night, I couldn't sleep well. Banyak sangat yg difikirkan.. Rasa mcm menteri pun ada.. Hehe.. After hours closing my eyes, at last I can start dreaming on about 3 am. Just imagine, how many hours left for me to sleep? My class was at 8!!!! OH NO!!! Dan pagi ni sy terlewat bangun! Geez~ I woke up at 7.30 am. So, in about 30 minutes left ni sepantas kilatnya la sy mandi.. Ahhaaaaaa....xde la sy mandi mcm dalam cerita P.RAMLEE tu ye. I still shower my body with LUX! Itu sangat perlu utk kebersihan and the most important thing is KEWANGIAN. ;D Hehe..

                                                                       I love tis. "soft touch"!

So, setelah mandi the first thing I did of course solat qada subuh ( okay, next time won't qada lg! Must make sure x oversleep!!!!!!!).. And selepas itu, sy bersiap la segala yg patut.. Usually, before pergi ke kelas, I used to messaging my friends. Siapa lagi kalau bukan kakak Sarah dan Syuhada. Tapi this morning, entah kenapa rasa macam x nak SMS pulak.

                                                                                  ~ US~

Turun je bwh hostel, x nmpk pulak mereka berdua ni.. "dah pergi kls kot". Ok xpe, I go by myself. Terus sy melangkah sepantasnya memandangkan kls sy kali ni terletak agak jauh dr hostel. Semput2 dibuatnya. Coollllllll~

Haaaa...the best part is bila sahaja melangkah masuk ke kls tgk2 KOSONG! Ok, saat ni hati sy dah berdetik "Class cancelled!" Apa lagi, terus angkat handphone and dial mereka2 yg seangkatan dgn sy. Sah sah!!!!

Terpaksala sy patah balik ke bilik kan. As to make it worst, I was fasting today. Jadi terasa double la penatnya.. Kesian kan? Huhu. Jadinya, pengajaran untuk hari ini, gunakanlah kemudahan yg ada. SMS itu tersangatlah penting. :)
                                                                                me n sarah

Nah, a song for you!!!! Just for fun. Menghilangkan segala kebosanan anda. Hehe ;DDDDD

http://youtu.be/7xDZ_YI8I9Y

 

Thursday, 26 May 2011

AISHITERU!

Haa....pada sape2 yg ikut crite sinetron Indonesia "CINTA MELODY" mesti selalu dengar lagu aishiteru ni kan? Pada saya lagu ni tersangat lah best..lirik die memang superb! terbaik la org kata! hehe.. Cakap pasal sinetron cinta melody ni, haaa....kalau nak tau, once dah tengok drama ni memang saya tak gerak langsung dari TV. Just stick in front of television for 1 hour! Tak gerak beb! Alkisahnya kerana saya terlalu syiok sgt tengok sinetron ni.. Itulah dia penangan drama dari negara jiran kita ini..Hehehe.. Hero cerita ni pulak, ELANG pun boleh tahan juga kan. Not bad! He's very handsome looking man and MELODY pun is beautiful either. kan? ;D

Tau x ape maksud AISHITERU ni?
Kalau nak tau aishiteru ni merupakan bahasa jepun.
Dalam bahasa melayu nya aishiteru bermaksud "aku cinta padamu"
Dalam bahasa inggeris pulak sudah tentulah maksudnya I LOVE YOU!!!!!!

Jadi sekarang bolehlah korang semua buat pembaharuan kan.. Asyik cakap perkataan yang sama je pun mesti bosan kan sbb dah klise sangat.. Jadi...jom kita cakap AISHITERU!!!!!! hehehe...

Dibawah ni ada lirik lagu Aishiteru nyanyian Zivilia

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…
*)
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan
reff:
walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru
Bridge:
hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali
kembali ke *)

26 May 2011
11.54 pm
Lots of love,
Puteri A. Santubong

Tuesday, 17 May 2011

Saya sayang cikgu!

Monday-16 May 2011... A special day for all teachers all around the world! What was it? Do you know? Ce teka ce teka.... hehe... Well,  its teacher’s day!!!!!! SELAMAT HARI GURU CIKGU!!! Dengan penuh bersemangat nya sy laungkan! ;D Teacher's day. Celebration ni is currently been done as to appreciate all teachers for their hard work in teaching their students. Outcomes, we’re able to success well in our study.  Tul x? Because of them, kita boleh mencecah ke menari gading.. Kalau x, x merasa kita menjejakkan kaki ke uni... Because of them jugak la kt mula pandai menyanyi "ABCDEFG" . Kalau imbas balik waktu tadika dlu mmg seronok..macam2 lagu kita blaja..korg ingat lg x lagu humty dumty sat on a wall tu? x pun twinkle2 little star? hehe.. Sy cume tau lagu2 omputih je.. Biasa la, mama sy masukkan sy  ke sekolah tadika omputih.. KONONnya bia sy pandai speaking.. hehe... okayla jugak... cuma time tadika tu sepatah ayat pun sy x paham tau.. rase mcm ckp dgn makhluk asing je.. Kt kan org melayu..biasa dlm umah pun mana speaking sangat kan.. so at that time, seriously I feel so weird. Atas kepala sudah kluar byk question mark! Haha.. Yg klaka tu, sy penah  berselisih faham with my sis. Kisahnya kerana silap sebutan. Sy tanya kat kakak "B.U.S" tu sebutan dia bus (eja dalam bahasa melayu) kan? Kakak sy kate slh. B.U.S bunyinya BAS. Dengan x puas hatinya sy lari tanya kat mama sy pulak.. Berjam2 jugakla sy nak tegakkan BUS bunyinya "bus" dan bukannya "bas". Haha ;p

In primary pulak, makin byk pulak la yg terjadi. Yang penting, sy kena bgtau awal2 ye yg sy bknla budak yg suka duduk diam. Sy sgt hyper active. Setakat tgkp cicak tu, well apela sgt..hehe.. Korg sume mesti ada kenangan pahit manis semasa kat sekolah kan? Hah! Sy juga! Haha....guess what? Sy lari dr sekolah and cikgu sy kejar sy satu sekolah..sampai ke luar pagar tu..ish ish..hehe..  Masetu sy br darjah 2. Hebat kan? Yang paling klaka mase tu dlm poket sy ade RM10. So sy pk duit byk tu cukup sgt utk sy survive di luar sendirian. Once again. sy highlight kan perkataan CUKUP SANGAT! hehehe... Sy ingat lagi nama cikgu yg mengejar sy tu, Puan Badri Sakila... Cikgu...maafkan anak muridmu yg nakal ini... :)

Selepas itu, masa sy darjah 6, English teacher sy ALLAHYARHAMAH PUAN FATIMAH BT MASTAN. Jasa cikgu ini sgt2 sy hargai. Bayangkan even though dah pencen, tp beliau sanggup mengajar kami without getting any payment... Cikgu Fatimah sgt garang. Boleh dikatekan kalau time dia nak masuk kelas, semua orang kecut perut. Termasukla sy. Mengigil jugakla bdn dibuatnya. Jantung jgn ckpla. Dup Dap Dup Dap x henti2. Serius seram! Tp kerana beliau la ramai pelajar yg berjaya skor A utk subjek English.  She's one of the legends!

Wahh, kalau nak crite ttg zaman skola sy dan cikgu mmg x abesla satu hari. Cukupla sampai sini ye. Bukan malas cuma skrg dah dkt pukul 4 pg.. Semua dah tdo...jeles tgk mereka2 diulit mimpi!!!! HAHA.. Apa2pun, satu pesanan saya hargailah guru2 anda...mereka ibarat ibu bapa kt di sekolah.. Satu impian mereka adalah utk melihat kt berjaya. Bukan bayaran yg mereka kejarkan tetapi kejayaan anak bangsa yg mereka mahu.... Akhir kata, satu jeritan SAYA SAYANG CIKGU!!!! :)